Šie kabaču “pirkstiņi” tiek apēsti vienā mirklī: gatavoti cepeškrāsnī bez pilītes eļļas, visi radinieki sajūsmā (garšīga, kraukšķīga kabaču uzkoda)

Kabači ir dārzeņi, kas piedero ķirbju dzimtai un ir populāri daudzās virtuvēs visā pasaulē. Tos var sastapt dažādos veidos un krāsās, taču visbiežāk sastopamie ir gaiši zaļie vai dzelteni kabači. Šie dārzeņi ir noderīgi un daudzpusīgi, tāpēc tos izmanto dažādās ēdienreizēs.

Kabači ir nelieli, ar maigu garšu un tekstūru, kas padara tos piemērotus daudziem ēdieniem. Tos var griezt šķēlītēs, kubiņos, raupjēt vai izmantot citos veidos, atkarībā no tā, kāda ēdiena gatavošanai tie tiek izmantoti. Kabači satur daudz šķiedrvielu, vitamīnu un minerālu, tāpēc tie ir noderīgi cilvēku veselībai.

Kabačus bieži lieto kā sastāvdaļu dažādos ēdienos, piemēram, zupās, pīrāgos, pastā, sālātos un dažādās garšvielās. Tos var arī grilēt, cept, tvaicēt vai cept cepeškrāsnī, lai saglabātu to maigo tekstūru un garšu.

Kabači ir viens no tiem dārzeņiem, kas ir viegli audzējami gan dārzā, gan podos uz palodzes vai balkona, tāpēc daudzi cilvēki tos audz un bauda svaigus kabačus vasaras laikā.

Tajos ir maz kaloriju, un tie ir lielisks papildinājums veselai un sabalansētai uzturēšanai. Kopumā kabači ir garšīgi, veselīgi un daudzveidīgi dārzeņi, kas iekļaujas daudzos gardos ēdienos.

Šodien mēs gatavosim ļoti garšīgu uzkodu – kraukšķīgas kabaču standziņas siera panējumā. Kabači tiks pagatavoti cepeškrāsnī bez eļļas izmantošanas. Esmu pārliecinats, ka šī recepte patiks daudziem, jo tā ir vienkārša, ātra un ļoti garšīga.

 

Sastāvdaļas:

cukini – 2 gab.
skābs krējums – 200 g (vai 2 olas);
2 ķiploka daiviņas;
sāls;
pipari;
siers – 100 g;
rīvmaize – 100 g.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment